Χ. Ταραντίλης: «Η επιστήμη να ανοίγει τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας»

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η Χημεία μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 200 χρόνια Χημείας στην Ελλάδα στο μεγάλο αμφιθέατρο του κτιρίου του Παλαιού Χημείου στην οδό Σόλωνος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η βράβευση των μαθητών και μαθητριών που αρίστευσαν στον 34ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος βράβευσε τον μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, Ιωάννη Καραγεωργίου, που κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια στην 53η Ολυμπιάδα Χημείας 2021.

Δεδομένου, όπως ανέφερε, ότι η Χημεία είναι η θεμελιώδης επιστήμη που διερευνά τα δομικά στοιχεία της ύλης και την αλληλεπίδρασή τους, ο Ταραντίλης υποστήριξε στη τοποθέτηση του ότι τα πάντα γύρω μας είναι Χημεία, καθώς οτιδήποτε τρώμε ή πίνουμε, αναπνέουμε ή αγγίζουμε είναι αποτέλεσμα κάποιας χημικής διαδικασίας. Επομένως, η μελέτη της Χημείας μας διδάσκει πώς λειτουργεί ο κόσμος μας. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Ταραντίλης τόνισε ότι η Χημεία μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, με καινοτόμες εφαρμογές στην ιατρική, τη φαρμακολογία, τη διατροφή, την ενέργεια, τις μεταφορές, το περιβάλλον.

Κλείνοντας, συνεχάρη τα παιδιά που εμπνέονται από την επιστήμη της Χημείας, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς υψηλού επιπέδου και διακρίνονται, όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς που ενθαρρύνουν τη δημιουργική περιέργεια και τις αναζητήσεις των μαθητών. Ο Ταραντίλης δήλωσε χαρακτηριστικά «είναι πολύ σημαντικό και όμορφο να βλέπεις σήμερα τα παιδιά να λύνουν μια άσκηση σε ένα χαρτί, αύριο να κάνουν ένα πείραμα σε ένα εργαστήριο και μεθαύριο να μετασχηματίζουν τη γνώση σε τεχνολογική καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας» και ευχήθηκε η επιστήμη να ανοίγει τον δρόμο της προόδου και της ευημερίας και στα επόμενα 200 χρόνια του ελληνικού κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ