Ένα δισεκατομμύριο λήψεις VPN σημειώθηκαν το 2021

Τεράστια δημοτικότητα κερδίζουν τα ιδιωτικά εικονικά δίκτυα μετά την πανδημία .

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα γνωστά ως VPN μεγαλώνουν σε δημοτικότητα βοηθώντας τους χρήστες να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο. Ωστόσο, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες τεχνολογικές τάσεις όπως οι αυξημένες απειλές στον κυβερνοχώρο αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τα VPN.

Με βάση τα δεδομένα που απέκτησε της Finbold, προβλέπεται ότι ο αριθμός των λήψεων VPN παγκοσμίως μπορεί να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο μέσα στο 2021, κάτι που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η συνεχιζόμενη τάση εργασίας από το σπίτι, η αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και η συνολική αυξανόμενη δημοτικότητα της υπηρεσίας.

Οι προβλέψεις δείχνουν αύξηση 70,45% από τα 616 εκατομμύρια λήψεις που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2021. Είναι ενδιαφέρον ότι οι λήψεις τους πρώτους έξι μήνες του 2021 είναι υπερδιπλάσιες από το 2020, δηλαδή των 277 εκατομμυρίων.

Σε άλλες περιοχές, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, όπως οι χώρες της Μέσης Ανατολής κυριάρχησαν στο ποσοστό του πληθυσμού που χρησιμοποιεί VPN με το Κατάρ να κρατάει την πρωτιά με το 44,47% του πληθυσμού να κατεβάζει VPN.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατατάσσονται στη δεύτερη θέση με 39,91%. Από την άλλη πλευρά, η Μαδαγασκάρη κατέχει τη χαμηλότερη θέση, με μόλις 0,42% του πληθυσμού να χρησιμοποιεί VPN.

Η αύξηση της χρήσης του VPN βασίζεται κυρίως σε διάφορους παράγοντες, αλλά η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια παραμένουν οι κύριοι λόγοι. Οι λήψεις VPN υποδεικνύουν ότι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν πάνω στις τάσεις που καθιερώθηκαν το 2020 με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εν μέσω της πανδημίας, η ζήτηση για VPN αυξήθηκε με την τάση εργασίας από το σπίτι που ξεκίνησαν διάφορες εταιρείες. Υπήρχε μια αυξανόμενη ζήτηση για ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας από απόσταση, καθώς οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να βασίζονται στο διαδίκτυο από για τους απομακρυσμένους χώρους εργασίας.

Η κουλτούρα εργασίας από το σπίτι σήμαινε ότι οι εργαζόμενοι μπορούσαν να εκτεθούν σε παραβιάσεις δεδομένων και το VPN χρησίμευσε ως η τέλεια λύση για ηλεκτρονική προστασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τάση εργασίας από το σπίτι έχει κερδίσει δημοτικότητα ακόμη και τώρα με την κανονική ροή εργασίας να επιστρέφει με την κυκλοφορία του εμβολίου.

Ταυτόχρονα, οι ψηφιακές πλατφόρμες εμφανίστηκαν ως εναλλακτική λύση στην παροχή ψυχαγωγίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν όλες οι περιοχές πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο.

Επομένως, τα VPN βρίσκουν δημοτικότητα με τους χρήστες που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο ψηφιακών μέσων, ειδήσεων και μέσα ενημέρωσης σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Ωστόσο οι περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού και παραβίασης δεδομένων έχουν αυξηθεί το 2021, επηρεάζοντας τόσο άτομα όσο και οργανισμούς. Αυτή η κατάσταση αναγκάζει και τα δύο μέρη να στραφούν σε VPN για να αποφύγουν να πέσουν θύματα επιθέσεων.

Η εκτιμώμενη χρήση VPN είναι επίσης εμπνευσμένη από τις δραστηριότητες της αγοράς. Συγκεκριμένα, οι πάροχοι υπηρεσιών εστιάζουν σε νέα προϊόντα με χαμηλότερο κόστος, καθιστώντας ευκολότερη την ενσωμάτωση του VPN.

Επιπλέον, οι περιορισμοί του διαδικτύου σε ορισμένες χώρες εξακολουθούν να οδηγούν στην αύξηση των λήψεων VPN. Για παράδειγμα, στις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής, οι κυβερνήσεις είναι γνωστό ότι θέτουν αυστηρούς περιορισμούς στο διαδίκτυο παγκοσμίως. Οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της χώρας, αφήνοντας την VPN ως μια επιλογή πρόσβασης σε αποκλεισμένες πληροφορίες.

Παρά την προβλεπόμενη χρήση του VPN, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα ανησυχία για την ασφάλεια. Αν και τα VPN υποτίθεται ότι εγγυώνται την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, ορισμένοι κακοί παράγοντες ενδέχεται να επωφεληθούν από την άνοδο της χρήσης των ιδιωτικών δικτύων.

Κακόβουλοι παράγοντες μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιούν τα VPN για τη συλλογή δεδομένων και τοποθέτηση κακόβουλου λογισμικού. Ακόμη και τα φαινομενικά αβλαβή VPN μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους χρήστες σε χώρες όπου τα VPN είναι εκτός νόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ