Συνετρίβη ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737 στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης

Νεκροί 180 επιβάτες – Για τεχνικό πρόβλημα κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες

Ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737, με 180 επιβαίνοντες – σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο συνετρίβη λόγω τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπος της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Boeing της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Στείλαμε συνεργεία των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης και μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», δήλωσε ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα πρακτορεία ειδήσεων IRNA, FARS και Tasnim κάνουν λόγο για συνολικά 180 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, στο Μπόινγκ με προορισμό το Κίεβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ