Εκρηκτική άνοδος για το κρυπτονόμισμα ether – Τετραπλασιάστηκε η αξία του το 2021

Σε ιστορικό υψηλό ανήλθε χθες η αξία του κρυπτονομίσματος η οποία ξεπέρασε τις 3.000 δολάρια

Νέο ρεκόρ για την αξία του κρυπτονομίσματος ether, η οποία τη Δευτέρα «έσπασε» το φράγμα των 3.000 δολαρίων φτάνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι, με τους επενδυτές να δηλώνουν αισιόδοξοι πως το κρυπτονόμισμα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ένα μελλοντικό αποκεντρωμένο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το κρυπτονόμισμα, το οποίο βασίζεται στο blockchain οικοσύστημα ethereum σημείωσε χθες άνοδο 3% στο ανταλλακτήριο Bitstamp, με την αξία του να σκαρφαλώνει σε 3.144,81 δολάρια. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή του έτους το ether έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 325% ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοιχη του bitcoin, του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος (95%).

Σύμφωνα με τον James Quinn, ανώτατο στέλεχος της Q9 Capital με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η κατακόρυφη άνοδος του ether οφείλεται εν μέρει στο ράλι που σημείωσε το bitcoin στα τέλη του 2020. Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, το ράλι του ether αντικατοπτρίζει τις βελτιώσεις στη λειτουργία του οικοσυστήματος blockchain ethereum, και την παγκόσμια τάση των επενδυτών οι οποίοι στρέφονται σταδιακά προς αποκεντρωμένα χρηματοπιστωτικά συστήματα εκτός της παραδοσιακής τραπεζικής, στα οποία το ethereum παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Σημειώνεται πως το bitcoin, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων, έπιασε και πάλι τα επίπεδα των 50.000 δολαρίων με την τιμή του να κινείται τη Δευτέρα κοντά στις 59.000 δολάρια, αρκετά πίσω ωστόσο από το ιστορικό υψηλό των 64.895,22 δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ