ΗΠΑ και Κίνα φτάνουν σε καταρχήν συμφωνία, αναμονή για την έγκριση Τραμπ

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται πολλά ξένα πρακτορεία, ΗΠΑ και Κίνα έφτασαν σε καταρχήν συμφωνία για το εμπόριο βάζοντας τις βάσεις για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου, ή έστω την ανακωχή ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Όπως αναφέρεται, Η κυβέρνηση Trump προσφέρθηκε να πάρει πίσω τους δασμούς για τα κινεζικά προϊόντα που θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή και θα μειώσουν κάποιους από τους ήδη υπάρχοντες δασμούς στο μισό. Οι δασμοί ύψους 15%, που κανονικά θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή, θα επηρεάσουν περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια σε κινεζικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, υπολογιστών, τηλεφώνων και ενδυμάτων.

Ο Λευκός Οίκος προσφέρθηκε να καταργήσει τους δασμούς αυτούς αυτά και να μειώσει τους υπάρχοντες στο μισό, ενώ οι ΗΠΑ πρότειναν μείωση κατά 50% των υφιστάμενων δασμών στα 360 δισεκατομμύρια δολάρια σε κινεζικά προϊόντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικεντρώθηκε στα αμερικανικά γεωργικά προϊόντα που θα αγοράσει η Κίνα ως μέρος της συμφωνίας, σύμφωνα με μία από τις πηγές που μίλησε στο CNBC. Η Κίνα είχε δεσμευτεί να αγοράσει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγαθά, ενώ ο πρόεδρος ήθελε το ποσό να προσεγγίσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η είδηση για την συμφωνία οδήγησε σε άνοδο την αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά σε μια συμφωνία που θα καταργήσει τους δασμούς και θα επανεκκινήσει τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. 

Την ύπαρξη της προοπτικής για μία συμφωνία, ανακοίνωσε ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση του στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ