Προβλέψεις για βουτιά 60% στα κέρδη των ευρω-εταιρειών το δεύτερο τρίμηνο

Όπως αναφέρει το Reuters, οι εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 αναμένεται τώρα να ανακοινώσουν πτώση 58,6% στα κέρδη του β’ τριμήνου,

Οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του δευτέρου τριμήνου επιδεινώθηκαν την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv, καθώς εντείνονται οι φόβοι για την έκταση της ύφεσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι εισηγμένες στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 αναμένεται τώρα να ανακοινώσουν πτώση 58,6% στα κέρδη του β’ τριμήνου, έναντι 56,2% που προβλέπονταν πριν από μια μόλις εβδομάδα.

Πολλοί επενδυτές, ωστόσο, θεωρούν πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο λάθους στις εκτιμήσεις του β’ τριμήνου, δεδομένου ότι οι αναλυτές σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν ακριβές outlook για να συνυπολογιστεί στις εκτιμήσεις του.

Κατά την Refinitiv, η επικρατούσα άποψη είναι πως η κερδοφορία θα αρχίσει να αναπτύσσεται από το α’ τρίμηνο του 2021 κατά 35,8% και κατά 83% το β’ τρίμηνο, εν μέρει λόγω των αδύναμων αποτελεσμάτων που θα έχουν ανακοινωθεί για την προηγούμενη χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ