Ρεκόρ πωλήσεων για την Tesla το πρώτο τρίμηνο – Αύξηση 109% σε ετήσια βάση

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk διατηρεί τα σκήπτρα στην παγκόσμια αγορά ηλεκτροκίνησης και τη νέα χρονιά

Μετά από ένα δυνατό δεύτερο μισό του 2020, η Tesla συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρές επιδόσεις και τη νέα χρονιά. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ, με τις συνολικές πωλήσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου να αγγίζουν τα 185.000 οχήματα. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 109% σε ετήσια βάση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Η μερίδα του λέοντος προήρθε κατά κύριο λόγο από τα δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα Model 3 και Model Y, οι πωλήσεις των οποίων αυξήθηκαν σημαντικά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συνολικά παραδόθηκαν 128.780 αυτοκίνητα τύπου Model 3 και Model Y, ενώ το πρώτο απέσπασε το βραβείο του καλύτερου ηλεκτροκίνητου παγκοσμίως, με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τις 365.000 για το 2020.
Η Tesla σημείωσε επίσης ρεκόρ παραγωγής οχημάτων (180.338) το πρώτο τρίμηνο καταγράφοντας άνοδο 76% σε ετήσια βάση.

Στον αντίποδα, σημαντική πτώση σημείωσαν τα παλαιότερα μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τύπου Model S και Model X κατρακύλησαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ συνολικά τα προηγούμενα μοντέλα της Tesla υποχώρησαν κατά 89% σε επίπεδο τριμήνου.

“Οι ισχυρές επιδόσεις της Tesla το δεύτερο εξάμηνο του 2020 έθεσαν τις βάσεις για ένα ακόμα πιο επιτυχημένο 2021. Τα τελευταία χρόνια, η Tesla έχει καταστεί ηγέτης στις μεγάλες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, με το μέλλον της ηλεκτροκίνησης να προμηνύεται λαμπρό σε παγκόσμια κλίμακα” δήλωσε ο Rex Pascual, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας TradingPlatforms με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ