LVMH: Η γαλλική “αυτοκρατορία” ανακάμπτει – Έσοδα 14 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο

Η εταιρεία επιστρέφει σε ανοδική πορεία μετά τη ραγδαία πτώση των εσόδων και της κερδοφορίας το 2020

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας Moët Hennessy Louis Vuitton επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο καταγράφοντας έσοδα 14 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς, όταν η πανδημία προκάλεσε ισχυρούς τριγμούς στον όμιλο, θυγατρική του οποίου είναι η μάρκα Louis Vuitton.

Μάλιστα, η επίδοση του ομίλου ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των αναλυτών της UBS η οποία έβλεπε αύξηση στα έσοδα κατά 17% για το πρώτο τρίμηνο. Ο όμιλος κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις σε όλα τα τμήματα, με εξαίρεση τα καταστήματα λιανικής πώλησης τα οποία επλήγησαν από τους περιορισμούς στις διεθνείς μετακινήσεις.

Ειδικότερα, ο όμιλος σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις ρολογιών και κοσμημάτων κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Η LVMH παρουσίασε επίσης άνοδο κατά 52% στις πωλήσεις ρούχων και δερμάτινων ειδών, με τη ζήτηση για τα πολυτελή προϊόντα του ομίλου να αυξάνεται εκ νέου σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου σηματοδοτούν ένα ολικό comeback για τον γαλλικό όμιλο ενόψει και του υπολοίπου της χρονιάς, μετά τις προκλήσεις της περσινής χρονιάς οι οποίες οδηγήσαν σε κάμψη τα έσοδα και την κερδοφορία κατά 17% και 28% αντίστοιχα.

Η ανάκαμψη της LVMH έκανε ακόμα πλουσιότερο τον διευθύνοντα σύμβουλο Bernard Arnault ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 100 δισ. δολάρια σε ένα χρόνο. Ο CEO και πρόεδρος του ομίλου είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο με περιουσία που ξεπερνά τα 170 δισ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του έτους ο γαλλικός όμιλος προχώρησε στην εξαγορά του αμερικανικού brand κοσμημάτων Tiffany & Co. έναντι 16 δισ. δολαρίων.
Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές λίγο έλλειψε να ναυαγήσει, όταν η LVHM αποπειράθηκε να αναιρέσει την εξαγορά, αναγκάζοντας την Tiffany & Co. να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του ομίλου ειδών πολυτελείας.