Barclays: Πώς τα memes του Reddit μπορούν να επηρεάσουν τις μετοχές της Tesla

Για πιθανό συσχετισμό ανάμεσα στις αναρτήσεις στο δημοφιλές forum και στην τιμή των μετοχών της εταιρείας κάνει λόγο έρευνα της επενδυτικής τράπεζας που κυκλοφόρησε την Τρίτη

Όπως αναφέρει η νέα μελέτη της επενδυτικής τράπεζας, η απόδοση των μετοχών της Tesla είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται άμεσα με μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit.

«Στον κλάδο των αυτοκινήτων, έχουμε διαπιστώσει πως τα λεγόμενα memes μπορούν αποδειχθούν πιο καθοριστικά για την μετοχή της Tesla, παρά οι χρηματοοικονομικές μετρήσεις ή η αξία της εταιρείας» δήλωσαν οι αναλυτές Ryan Preclaw και Brian Johnson.

Η Barclays εξετάζοντας δεδομένα από την κατηγορία “Wall Street Bets” του Reddit έφτασε στο συμπέρασμα πως μερικές αναρτήσεις σχετικά με το project του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, έχουν αποδειχθεί προγνωστικές για την πορεία της τιμής των μετοχών της Tesla.

«Με βάση το μοντέλο που έχουμε αναπτύξει, θεωρούμε πως μια αύξηση επτά αναρτήσεων και πάνω στο subreddit ”Wall Street Bets” σήμερα, είναι πιθανό να ακολουθήσει άνοδος στην τιμή της μετοχής αύριο» δήλωσε η επενδυτική τράπεζα.

Οι συντάκτες της έρευνας της Barclay επεσήμαναν πως υπάρχει στατιστικά επαληθεύσιμος συσχετισμός ανάμεσα στην απόδοση των μετοχών και στον αριθμό των αναρτήσεων στο subreddit “Wall Street Bets’’ , επισημαίνοντας ωστόσο, πως τα έως τώρα δεδομένα δεν είναι επαρκή για να εξαχθεί ένα οριστικό συμπέρασμα.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δυναμική και δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα παραδείγματα ώστε να είμαστε σίγουροι για μια σίγουρη επίδραση των αναρτήσεων στο Reddit με την απόδοση της μετοχής της Tesla. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε καθημερινά το μέγιστο τρεις αναρτήσεις, και με βάση αυτό δε θα πρέπει να περιμένουμε σημαντική άνοδο στην τιμή της μετοχής. Μένει να δούμε αν το Reddit τις επόμενες ημέρες στρέψει και πάλι την προσοχή προς την εταιρεία αλλά και τι θα γίνει με τις μετοχές», υπογραμμίζει στην έκθεσή της η τράπεζα.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε έως 20% αυτή την εβδομάδα, με τον Elon Musk να χάνει παροδικά τα πρωτεία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν σημαντικές απώλειες μετά την απόφαση για παύση των νέων παραγγελιών για την φθηνότερη έκδοση του Model Y crossover. Νωρίτερα, σήμερα Πέμπτη, η μετοχή της Tesla κατέγραψε πτώση 1,6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές με την αξία της μετοχής να διαμορφώνεται στα 730 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ