Η Adidas σχεδιάζει την πώληση της Reebok μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του 2020

Η αξία μιας πιθανής πώλησης της αμερικανικής εταιρείας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ

Ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών αναμένεται να προχωρήσει σε πώληση της ασθμαίνουσας Reebok, 15 χρόνια μετά την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας από την Adidas.

Η Adidas δήλωσε σήμερα Τρίτη πως στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου για τα επόμενα 5 χρόνια, η οποία θα παρουσιαστεί στις 10 Μαρτίου, θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση της Reebok, τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας δεν ικανοποιούν το πλάνο της βαυαρικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η αξία μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για την πώληση της Reebok μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

«Η Reebok και η Adidas θα μπορούν καλύτερα να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια ως ανεξάρτητες εταιρείες» δήλωσε ο Chief Executive της Adidas Kasper Rorsted.

Η γερμανική εταιρεία εξαγόρασε την Reebok το 2006 έναντι 3,8 δισ. δολαρίων, ωστόσο οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξη προκάλεσαν απογοήτευση στους επενδυτές, που τον τελευταίο χρόνο έκαναν ευθέως λόγο για αφαίρεση της Reebok από τον όμιλο της Adidas. Μόνο το 2020, οι πωλήσεις της Reebok μειώθηκαν κατά 44% το δεύτερο τρίμηνο και 7% το τρίτο τρίμηνο, με την αξία της εταιρείας να μειώνεται στο μισό σε σχέση με το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ