Η Nissan “ενδιαφέρεται” να βοηθήσει την Apple στην παραγωγή του πρώτου της αυτοκινήτου

Μόλις χθες, η Hyundai και η Kia έβαλαν τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας τους με την Apple.

Στο “χορό” που έχει στηθεί γύρω από την Apple με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της αυτοκινήτου, μπήκε χθες η Nissan, η οποία εξέφρασε το ενδιαφέρον της να βοηθήσει την εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Makoto Uchida υπέβαλε ερώτηση σχετικά με μια πιθανή συνεργασία με την Apple τώρα που η Hyundai δεν βρίσκεται πλέον σε συνομιλίες για την κατασκευή του αυτοκινήτου του τεχνολογικού κολοσσού, αναφέρει η Wall Street Journal.

Καθώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την αυτοκινητοβιομηχανία, «πρέπει να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες» και «να συνεργαστούμε με εταιρείες που διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία…», δήλωσε ο Uchida. Η δήλωση αυτή δεν αποτελεί επιβεβαίωση ότι υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη, ωστόσο δείχνει ξεκάθαρα την προθυμία της Nissan να συνεργαστεί με την Apple σε ένα έργο που όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα έχει απορριφθεί από άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σημειώνεται ότι μόλις χθες, η Hyundai και η Kia έβαλαν τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας τους με την Apple.  Σε ξεχωριστά έγγραφα που κατέθεσαν στις αρμόδιες αρχές εποπτείας του χρηματιστήριου, ανέφεραν ότι «δεν διεξάγουμε συνομιλίες με την Apple για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων». Η Apple, από τη μεριά της, δεν έχει παραδεχθεί ποτέ τη διεξαγωγή συνομιλιών με την αναφερόμενη αυτοκινητοβιομηχανία σχετικά με κατασκευή οχημάτων και δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει τις πληροφορίες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ