Η Goldman Sachs υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο

Σε επίπεδο δωδεκαμήνου τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας άγγιξαν τα 12 δισ. δολάρια

Η Goldman Sachs Inc. αντίθετα με τις προβλέψεις της Wall Street παρουσίασε σημαντικά αυξημένη κερδοφορία το τέταρτο τρίμηνο του έτους, μετά από μια ασταθή χρονιά εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Τα έσοδα από τις παγκόσμιες αγορές, το δ’ τρίμηνο σημείωσαν την καλύτερη απόδοση του 2020. Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, τα έσοδα από τις συναλλαγές της Goldman Sachs κατέγραψαν άνοδο 23% φτάνοντας τα 4,27 δισ. δολάρια, κλείνοντας έτσι τη περσινή χρονιά με θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, τα έσοδα από υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 27% το δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τα 2,6 δισ. δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα της Goldman Sachs ανήλθαν σε 11,74 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με το 2019, κόντρα στις εκτιμήσεις των επενδυτών που έβλεπαν νωχελική κερδοφορία για το 2020.

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν και οι μετοχές της τράπεζας, η αξία των οποίων αυξήθηκε κατά 2,6% φτάνοντας τα 307,87 δολάρια και σημειώνοντας νέο ρεκόρ για την Goldman Sachs. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ