Η Amazon ανοίγει δύο νέα κέντρα εφοδιασμού στην Ιταλία

Η αμερικανική εταιρεία επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά της Ευρώπης, με τις επενδύσεις στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια να ανέρχονται σε 5,8 δισ. ευρώ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Amazon προχωρά στο άνοιγμα δύο νέων κέντρων logistics στην Ιταλία μέσα στο 2021, επενδύοντας περισσότερα από 230 εκατ. ευρώ.

Μέσω των δύο νέων hub στις περιοχές της Novara και της Modena, ο αμερικανικός κολοσσός θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα τριετίας, ενισχύοντας την απασχόληση στις δύο ιταλικές περιοχές.

“Η Amazon συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο εφοδιασμού της για να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της, προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία στα προϊόντα της  και υποστηρίζοντας παράλληλα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που παρέχουν τα προϊόντα τους μέσω της Amazon” αναφέρει σε ανακοίνωση η εταιρεία νωρίτερα σήμερα.

Από την πρώτη στιγμή που η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε στην Ιταλία το 2011, οι επενδύσεις της Amazon στη χώρα αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα απασχολεί 8.500 εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ