Μεγαλύτερη startup στην Ευρώπη η Checkout.com – Ξεπέρασε τα 15 δισ. δολάρια η αξία της

Η εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών με έδρα το Λονδίνο είδε την αξία της να τριπλασιάζεται μετά το νέο γύρο χρηματοδότησης

Η νεοφυής επιχείρηση πληρωμών Checkout.com.com αναδείχθηκε προ ημερών ως η πολυτιμότερη startup στην Ευρώπη μετά από νέο γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε η Tiger Global Management, η εταιρεία τριπλασίασε την αξία της σε 15 δισ. δολάρια.

Στη νέα χρηματοδότηση της Checkout.com έλαβε μέρος η Greenoaks Capital, ενώ επενδυτικά κεφάλαια προήλθαν επίσης από τον Insight Partners, την Coatue Management και την DST Global, με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης της εταιρείας να ξεπερνά τα 450 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Checkout.com, Guillaume Pousaz.

Η Checkout.com είδε τους ρυθμούς ανάπτυξης της ίδιας να ανεβαίνουν με εκπληκτική ταχύτητα, εν μέσω της γενικότερης ανόδου του ψηφιακού εμπορίου το 2020. Η εταιρεία επεξεργάζεται πληρωμές από μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων όπως η Pizza Hut Inc., η Coinbase Inc. και η σουηδική Klarna AB.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση της CB Insights, την περσινή χρονιά η αξία της Checkout.com αυξήθηκε κατά 5,5 δισ. δολάρια, ενώ ο νέος γύρος χρηματοδότησης καθιστά την εταιρεία ως την 11η μεγαλύτερη νεοφυή επιχείρηση στον κόσμο. Στην Ευρώπη πίσω από την Checkout.com, που όπως αναφέρθηκε, κατέχει τα πρωτεία, βρίσκεται η κινεζικών συμφερόντων Global Switch Holdings Ltd με συνολική αξία 11 δισ. δολαρίων.

Η Checkout.com δραστηριοποιείται κυρίως στην Ευρώπη, κατά βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, με την εταιρεία να έχει κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, ενώ σχεδιάζει σταδιακά και την επέκταση της στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ