Οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις καλούν τον Τραμπ να «βάλει τέλος στο χάος»

Για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου κατηγορεί τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ το ισχυρό λόμπι Business Roundtable

Το λόμπι Business Roundtable, που αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις, κάλεσε σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ να επέμβει για να βάλει τέλος στις βιαιότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετές περιοχές των ΗΠΑ και προκλήθηκαν από οπαδούς του απερχόμενου προέδρου.

«Το χάος στην πρωτεύουσα του έθνους είναι η συνέπεια παράνομων προσπαθειών για να αλλάξουν τα νόμιμα αποτελέσματα δημοκρατικών εκλογών. Η χώρα αξίζει καλύτερα», τόνισε το επιχειρηματικό λόμπι. «Η Business Roundtable καλεί τον πρόεδρο και τις αρχές να βάλουν τέλος στο χάος και να διευκολύνουν μια ειρηνική πολιτική μετάβαση».

Το λόμπι αυτό αντιπροσωπεύει την αφρόκρεμα των αμερικανικών επιχειρήσεων από την Apple μέχρι την Boeing, περνώντας από τις American Express, Best Buy, Bank of America και αρκετούς άλλους εκπροσώπους του αμερικανικού επιχειρείν.

«Ο απερχόμενος πρόεδρος υποκίνησε βία σε μια απόπειρα να κρατήσει την εξουσία και όποιος αιρετός αξιωματουχος τον υπερασπίζεται παραβιάζει τον όρκο του στο Σύνταγμα και απορρίπτει τη δημοκρατία προς όφελος της αναρχίας», αντέδρασε από την πλευρά της η National Association of Manufacturers σε ανακοίνωσή της.

Για τον Ρίτσαρντ Τράμκα, πρόεδρο του ισχυρού συνδικάτου AFL-CIO, οι βιαιότητες στο Καπιτώλιο αποτελούν «μια αδιανόητη επίθεση εναντίον της δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ