Περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια ξόδεψαν οι καταναλωτές για mobile εφαρμογές τα Χριστούγεννα

Η πανδημία οδήγησε σε άνοδο την αγορά εφαρμογών και παιχνιδιών για smartphone με τον τζίρο της εορταστικής περιόδου να σημειώνει άνοδο 34,5% σε σχέση με το 2019

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι δαπάνες των καταναλωτών για εφαρμογές και παιχνίδια σε smartphone κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της έρευνας που διεξήγε η Sensor Tower, οι πωλήσεις εφαρμογών και παιχνιδιών σε Google Play και App Store ανήλθαν διεθνώς σε 407,6 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 34,5% σε σχέση με το 2019.

Οι πωλήσεις εφαρμογών και παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα αποτελούν το 4,5% του συνολικού παγκόσμιου τζίρου της εορταστικής περιόδου (1 Δεκεμβρίου έως 27 Δεκεμβρίου) ο οποίος φέτος ανήλθε σε 9 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει η έκθεση της Sensor Tower, η πλειοψηφία των αγορών της εορταστικής περιόδου στον τομέα των smartphone αφορούσε παιχνίδια, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 300 εκατ. δολάρια έναντι 232,4 εκατ. δολαρίων της περσινής χρονιάς.

Σημαντική άνοδο σημείωσε και η αγορά των mobile apps με τις πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο 59% με το τζίρο μόνο την περίοδο των εορτών να φτάνει τα 112 εκατ. δολάρια.

Την μερίδα του λέοντος τόσο σε App Store και Google Play είχαν τα λεγόμενα entertainment apps με το TikTok να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με έσοδα 4,7 εκατ. δολαρίων τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, μέσω της διάθεσης των εφαρμογών, Apple και Google είδαν τα έσοδα τους να αυξάνονται την ίδια περίοδο κατά 19,3 εκατ. δολάρια και 4,3 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

Στη μάχη των δύο App Store νικητής αναδείχθηκε το κατάστημα της Apple στο οποίο πραγματοποιήθηκε το 68,4% των συναλλαγών το ύψος των οποίων έφτασε τα 278,6 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα του βασικού της ανταγωνιστή, του Google Play, κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα (129 εκατ. δολάρια) καταγράφοντας ωστόσο σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σε επίπεδο δωδεκαμήνου ο τζίρος των mobile παιχνιδιών και εφαρμογών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σπάζοντας το φράγμα των 100 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ