Το 2024 ξεκινά η παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου της Apple!

H εταιρεία είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται πάνω στα αυτοκίνητα από το 2014 μέσω του Project Titan, το οποίο όμως δεν είχε προχωρήσει με ταχύ ρυθμό έκτοτε.

Η Apple προχωρά στην ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων και στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της αυτοκινήτου το 2024, εισάγοντας σε αυτό την επίσης δική της – πρωτοποριακή – μπαταρία, σύμφωνα με το Reuters.

H εταιρεία είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται πάνω στα αυτοκίνητα από το 2014 μέσω του Project Titan, το οποίο όμως δεν είχε προχωρήσει με ταχύ ρυθμό έκτοτε. Κάποια στιγμή μέσα στα χρόνια, η Apple έκανε πίσω από τον αρχικό στόχο – που ήταν να δημιουργήσει το αυτοκίνητο από το μηδέν – και εστίασε στο λογισμικό. Αργότερα, υπήρχαν αναταραχές μέσα στην ομάδα με τον Doug Field, πρώην στέλεχος της Tesla, να αρνείται να επιβλέψει το project το 2018 και το 2019 να απολύονται 190 άτομα.

Από τότε μέχρι σήμερα. η εταιρεία επαναπροσδιόρισε τους στόχους της και αποφάσισε τελικά να δημιουργήσει ένα όχημα για τους καταναλωτές – για την ευρεία αγορά. Κεντρικό στοιχείο στη νέα στρατηγική της Apple είναι η μπαταρία της, η οποία σύμφωνα με πηγές του Reuters μπορεί να μειώσει δραματικά το κόστος των μπαταριών, αυξάνοντας παράλληλα την εμβέλεια του οχήματος.

Η Apple δεν έχει δεχθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές ούτε να μιλήσει για τα σχέδιά της, ωστόσο άνθρωποι κοντά στην εταιρεία επιβεβαιώνουν τους στόχους της. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή αυτοκινήτων δεν είναι ένα εύκολο μονοπάτι για την Apple, καθώς παρόλο που είναι μια ήδη επιτυχημένη εταιρεία με πολλά χρήματα για επενδύσεις, δεν έχει εμπειρία στον χώρο και ενδέχεται να δυσκολευτεί, ειδικά στην προμήθεια ανταλλακτικών.

“Αν μια εταιρεία στον πλανήτη έχει τους πόρους να κάνει κάτι τέτοιο, αυτή είναι η Apple. Αλλά, μην ξεχνάμε, δεν πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο” δήλωσε στο πρακτορείο πρώην εργαζόμενος στο Project Titan. Πάντως, οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι την κατασκευή των οχημάτων θα αναλάβει συνεργάτης της Apple, ενώ εξωτερικοί συνεργάτες θα αναλάβουν και τη δημιουργία μέρους του συστήματος όπως οι αισθητήρες λέιζερ που βοηθούν τα αυτόνομα οχήματα να έχουν τρισδιάστατη απεικόνιση του δρόμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ