“Μαύρη” Δευτέρα για τη SAP: Η αξία της μειώνεται κατά 25 δισ. ευρώ

Η SAP είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ότι το lockdown είχε επηρεάσει τη ζήτηση για τα προϊόντα της έως το 2021 και είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται από εδώ και στο εξής να εστιάσει στο cloud computing.

Ισχυρό χτύπημα δέχθηκε σήμερα η γερμανική εταιρεία enterprise λογισμικού SAP, η οποία είδε την αξία της να πέφτει κατά 25 δισ. ευρώ, καθώς οι μετοχές της κατέρρευσαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Η εταιρεία, η οποία μείωσε την πρόβλεψη των εσόδων της για το 2020, είδε την χρηματιστηριακή της αξία να πέφτει από τα 125 στα 100 δισ. ευρώ και σύμφωνα με το CNBC, οι διαπραγματεύσεις της μετοχής της βρίσκονται στο χειρότερο σημείο που έχουν υπάρξει τα τελευταία 12 χρόνια.

Η SAP είχε δηλώσει το προηγούμενο διάστημα ότι το lockdown είχε επηρεάσει τη ζήτηση για τα προϊόντα της έως το 2021 και είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται από εδώ και στο εξής να εστιάσει στο cloud computing. Με αφορμή τα σημερινά δεδομένα, η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι εγκαταλείπει τους μεσοπρόθεσμους στόχους κερδοφορίας και προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από το αναμενόμενο για να ανακάμψει από την πανδημία.

«Ως Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, πρέπει να επικεντρωθώ στη μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας αυτής της εταιρείας», δήλωσε τη Δευτέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Christian Klein στο «Squawk Box Europe» του CNBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ