Είναι η Apple κοντά στην κυκλοφορία δικού της αυτοκινήτου;

Όσα προέβλεψε ο αναλυτής Ming-Chi Kuo

Ένα αυτοκίνητο που θα αλλάξει την αυτοκινητοβιομηχανία με τον τρόπο που άλλαξε την αγορά το iPhone το 2007, ετοιμάζεται να λανσάρει μέσα στα επόμενα χρόνια η Apple, σύμφωνα με δηλώσεις του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Μιλώντας στο MacRumors, ο Kuo ανέφερε ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στον τομέα της αυτοκίνησης επειδή βρίσκεται σε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού από τις νέες τεχνολογίες. Η τεχνολογία της Apple, εξήγησε, και συγκεκριμένα η δουλειά της πάνω στην επαυξημένη πραγματικότητα, μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα αυτοκίνητα και να διαφοροποιήσει την εταιρεία από τα προϊόντα των αντιπάλων της.

Η Apple, τόνισε στη συνέχεια, μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα (από τους εν δυνάμει ανταγωνιστές της) τόσο σε επίπεδο hardware και software όσο και υπηρεσιών. Η τελευταία κατηγορία δε, θα αναπτυχθεί σημαντικά μέσω της εισόδου σε μια τόσο μεγάλη αγορά όπως αυτή του αυτοκινήτου, εκτίμησε. “Αναμένουμε ότι το Apple Car, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το 2023-2025, θα είναι το επόμενο αστέρι (της αγοράς)”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Kuo έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Apple ασχολείται μόνο με την αυτόνομη οδήγηση μέσω λογισμικού για άλλα αυτοκίνητα. Η Apple δοκιμάζει μάλιστα αυτό το λογισμικό στους δρόμους του Cupertino στα Lexus SUV από τις αρχές του 2017.

Εάν ο Kuo επαληθευτεί, μπορεί τα επόμενα χρόνια να δούμε όντως ένα Apple Car, εξοπλισμένο πιθανότατα με το συγκεκριμένο λογισμικό και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ