Η Zynga εξαγοράζει δεύτερο τουρκικό studio παιχνιδιών, έναντι 168 εκατ. δολαρίων

Μόλις δύο μήνες πριν, η Zynga προχώρησε σε ακόμα μία εξαγορά στη γειτονική χώρα

Η Zynga, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες στον χώρο του gaming, απέκτησε το 80% του mobile studio Rollic, έναντι 168 εκατ. δολαρίων.

Το studio, που δραστηριοποιείται στην κατηγορία των “hyper-casual games”, δηλαδή των παιχνιδιών που είναι εύκολα, προσβάσιμα και φιλικά προς τον χρήστη, έχει έδρα την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη. Τα παιχνίδια του έχουν αυτή τη στιγμή περισσότερους από 5 εκατ. καθημερινούς ενεργούς χρήστες και περισσότερους από 65 εκατ. μηνιαίους χρήστες.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο και θα δώσει στην Zynga τον έλεγχο σε ένα χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των Go Knots 3D, Flipper Dunk, Onnect – Pair Matching Puzzle, Pixel Shot 3D, Picker 3D, Repair Master 3D, Tangle Master 3D, Water Shooty, και Wheel Smash.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ωστόσο, η Zynga σχεδιάζει να εξαγοράσει πλήρως το studio, σε αξία που θα διαμορφωθεί σε αντιστοιχία με συγκεκριμένους στόχους κερδοφορίας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτεινόμαστε στην κατηγορία hyper-casual με την εξαγορά της Rollic, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της κατηγορίας σε όλον τον κόσμο … με επικεφαλής μια απίστευτα δημιουργική ομάδα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Zynga, Frank Gibeau.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις δύο μήνες πριν, η Zynga προχώρησε σε ακόμα μία εξαγορά στη γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα, εξαγόρασε την τουρκική εταιρεία παραγωγής mobile παιχνιδιών, Peak για 1,8 δισ. δολάρια.

Η αμέσως προηγούμενη εξαγορά της Zynga ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με την απόκτηση της φινλανδικής Small Giant Games έναντι 700 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ