Οι νέοι εκατομμυριούχοι υπάλληλοι της Tesla

Με την μετοχή της να έχει εκτοξευτεί στα 1.300 δολάρια και την κεφαλαιοποίησή της να έχει ξεπεράσει αυτή της Toyota, η Tesla έχει δημιουργήσει νέους εκατομμυριούχους εντός της εταιρείας
tesla

Η προσφορά μετοχών σε αρχικά στελέχη Startups, και όχι μόνο, είναι κάτι το σύνηθες στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού μια και δίνει κίνητρα στους κατόχους να πάει καλά η εταιρεία αλλά και είναι μια λύση πρόσθετων παροχών, ακόμα και για προσέλκυση έμπειρων στελεχών, μια και αρχικά οι εταιρείες και ειδικά οι Startups έχουν περιορισμένα κεφάλαια.

Στην Ελλάδα πρόκειται ακόμα για κάτι το “εξωτικό”, με τη διαχείρισή τους και ειδικά τη φορολόγησή τους, να είναι ασύμφορη και πρόκειται για ένα θέμα που “καίει” αρκετούς founders. Σε κάθε περίπτωση όμως η παραχώρηση μετοχικού κεφαλαίου ακόμα και μιας Startup είναι μια κίνηση που θέλει εξαιρετική προσοχή και συμβουλευτική από τους founders.

H Tesla προφανώς δεν είχε θέμα να προσφέρει μετοχές στα υψηλόβαθμα αλλά και αρχικά στελέχη της και σήμερα με την μετοχή της να έχει εκτοξευτεί στα 1.300 δολάρια (με αύξηση 200% μέσα σε ένα έτος) και την κεφαλαιοποίησή της να έχει ξεπεράσει αυτή της Toyota έχει δημιουργήσει νέους εκατομμυριούχους εντός της εταιρείας.

Για παράδειγμα ο Drew Baglino, SVP Powertrain and Energy Engineering έχει 4.222 μετοχές της Tesla με σημερινή αξία γύρω στα 5 εκατ. δολάρια. Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της Tesla και είναι θέμα χρόνου να πάρει τη θέση του CTO της εταιρείας.

Jerome Guillen, President of Automotive, έχει στη κατοχή του 9.752 μετοχές της Tesla με αξία κοντά στα 12 εκατ. δολάρια! Είναι υπεύθυνος για τα Model S και Model Semi και πρόκειται για έναν από τα μεγάλα ονόματα της Tesla.

O Zachary Kirkhorn είναι ένας από τους πιο νέους CFO σε μεγάλη εταιρεία στον κόσμο και με περίπου 12.000 μετοχές στη κατοχή του έχει μια περιουσία που αξίζει κοντά στα 15 εκατ. δολάρια.

Το πρόγραμμα παροχής μετοχών της Tesla φτάνει ακόμα και μέχρι του managers της εταιρείας κάτι που σημαίνει ότι έχουν δημιουργηθεί ήδη αρκετοί νέοι εκατομμυριούχοι εντός της εταιρείας.

Αν αναρωτιέστε για την περιουσία του Elon Musk, αυτή τη στιγμή έχει στη κατοχή του 34 εκατ, μετοχές της Tesla…

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ