H L’Oréal αποκαλύπτει την επόμενη γενιά των στόχων της για τη βιωσιμότητα

Με ορίζοντα το 2030 οι νέες περιβαλλοντικές φιλοδοξίες του γαλλικού ομίλου

Η L’Oréal λανσάρει σήμερα το νέο της πρόγραμμα βιωσιμότητας “ L’Oréal for the future”, αποκαλύπτοντας τις νέες φιλοδοξίες του Ομίλου για το 2030. Στο πλαίσιο των αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, η L’Oréal επιταχύνει τον μετασχηματισμό της προς ένα επιχειρηματικό μοντέλο, που σέβεται τα όρια του πλανήτη και ενισχύει τις δεσμεύσεις για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση:  

Μετασχηματίζοντας το επιχειρηματικό μοντέλο της L’Oréal με στόχο τον σεβασμό των ορίων του πλανήτη:  

  • Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L’Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.  
  • Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L’Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.  
  • Μέχρι το 2030, η L’Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, το συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.

Συμβάλλοντας στην επίλυση των παγκόσμιων προκλήσεων και στηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες, μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος που λανσαρίστηκε το Μάιο του 2020:  

  • L’Oréal διαθέτει 150 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών  και περιβαλλοντικών ζητημάτων.  

Προκειμένου να ενδυναμώσει τους καταναλωτές της να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές, η L’Oréal ανέπτυξε ένα μηχανισμό “Σήμανσης του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Αντικτύπου” των προϊόντων της, με κλίμακα από το Α έως το Ε – πιστοποιημένο από ανεξάρτητους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες και επικυρωμένο από έναν ανεξάρτητο ελεγκτή – που προοδευτικά θα ενσωματωθεί σε όλα τα προϊόντα και όλες τις κατηγορίες.  

“Η βιώσιμη επανάσταση της L’Oréal μπαίνει σε μια νέα εποχή. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι άνευ προηγουμένου και είναι κρίσιμο να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για τη διατήρηση ενός ασφαλούς λειτουργικού χώρου για την ανθρωπότητα. Εμείς θα το κάνουμε αυτό στις δικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και στη συμβολή μας στην κοινωνία γενικότερα. Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτερες προκλήσεις είναι μπροστά μας και η L’Oréal θα παραμείνει πιστή στην φιλοδοξία της: να λειτουργεί εντός των ορίων του πλανήτη”, δήλωσε ο Jean Paul Agon, Chairman και CEO της L’Oréal. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ