Ο Τζεφ Μπέζος απαντάει στους επικριτές του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την Amazon

“Έχουμε λάβει σοβαρά υπόψιν το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού”

Ο CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος υπερασπίστηκε την στάση της εταιρείας απέναντι στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, στην ετήσια σύνοδο των μετόχων η οποία έλαβε χώρα χθες Τετάρτη.

Οι μέτοχοι πίεσαν με τα ερωτήματά τους τον διευθύνοντα σύμβουλο αλλά και άλλα ανώτερα στελέχη της Amazon σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις αποθήκες της εταιρείας, καθώς και με το επίπεδο προόδου σε τομείς όπως οι μισθολογικές ανισότητες και το περιβάλλον.

Ο Τζεφ Μπέζος ξεκίνησε την σύνοδο, η οποία έλαβε τη μορφή live-streaming, απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους πρώτης γραμμής τους οποίους αποκάλεσε ως «σανίδα σωτηρίας» για τους πελάτες που αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο σπίτι.

“Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων, προς τον καθένα από εσάς, για την απίστευτη δουλειά που έχετε κάνει με τους πελάτες μας. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας. Η ηγεσία και το διοικητικό συμβούλιο της Amazon έλαβε σοβαρά υπόψιν το ζήτημα της πανδημίας από το ξεκίνημα” ήταν τα λόγια του Τζεφ Μπέζος.

Από τη μεριά τους, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της Amazon έχουν επανειλημμένως ασκήσει κριτική για την απόκριση της εταιρείας στην πανδημία, υποστηρίζοντας πως η Amazon δεν παρέδωσε άμεσα τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και άλλα μέσα για την διασφάλιση της υγείας των υπαλλήλων της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ