Boeing: Σε έξοδο οδηγούνται 6.000 εργαζόμενοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν τη θέση εργασίας του κατά τους επόμενους μήνες

Ο αμερικανικός κολοσσός πρόκειται να προβεί σε απόλυση 6,000 εργαζομένων ως το τέλος της εβδομάδας σε μια προσπάθεια για περικοπή του κόστους, σε μια περίοδο καταστροφική για τον κλάδο των αερομεταφορών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία είχε δηλώσει και στο παρελθόν την ανάγκη για μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 10%, μέσω εθελούσιων και μη εθελούσιων εξόδων. Στην ετήσια αναφορά του 2019, η Boeing έκανε λόγο για περισσότερους από 160,000 υπαλλήλους.

“Εν συνεχεία της ανακοίνωσης μείωσης του δυναμικού του προηγούμενου μήνα, ολοκληρώσαμε τη διαδικασία εθελούσιων εξόδων. Δυστυχώς είμαστε στην άσχημη θέση να ξεκινήσουμε τη διαδικασία μη εθελούσιων εξόδων. Ενημερώνουμε τους πρώτους 6,770 υπαλλήλους μας στις ΗΠΑ για την απόφασή μας αρχής γενομένης αυτής της εβδομάδας” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβ Καλούν.

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν αποτελεί το μοναδικό πλήγμα για την αμερικανική εταιρεία. Σημειώνεται πως η Boeing αντιμετωπίζει ακόμη των αντίκτυπο των δυο πτώσεων αεροπλάνων τύπου 737 Max οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο 346 ανθρώπων. Τα jetliner, για τα οποία η Boeing είναι ευρέως γνωστή, έχουν καθηλωθεί μετά την δεύτερη συντριβή της Ethiopian Airlines.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ