Δύσκολη η επόμενη χρονιά προειδοποιεί η Ryanair

Η εξελισσόμενη πανδημία και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί υποδηλώνουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι “δύσκολη” για την αεροπορική.

Μειώσεις μισθών, άδειες άνευ αποδοχών και απώλειες 3.000 θέσεων εργασίας διαπραγματεύτεται η Ryanair, με τους υπαλλήλους της και τις ενώσεις εργαζομένων, καθώς ο κορωνοϊός μείωσε τους επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας κατά 5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το CNBC, στα ετήσια αποτελέσματά της που αφορούν το διάστημα 12 μηνών μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν στα 8,49 δισ. ευρώ, σημειώνοντας 10% άνοδο σε ετήσια βάση. Τα κέρδη ενισχύθηκαν 13%, φτάνοντας στο 1 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως δήλωσε, η εξελισσόμενη πανδημία και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί υποδηλώνουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι “δύσκολη” για την αεροπορική.

Η πλειοψηφία των αεροσκαφών της έχουν καθηλωθεί από τα μέσα Μαρτίου και η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει ξανά μάξιμουμ το 50% των προγραμματισμένων πτήσεων κατά το δεύτερο τρίμηνο της (μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου).

Η Ryanair, η οποία είπε ότι δεν θα ζητήσει κρατική ενίσχυση, σημείωσε ότι θα υπάρξει στρέβλωση στο ανταγωνιστικό τοπίο, ως αποτέλεσμα της κρατικής υποστήριξης σε άλλες αεροπορικές εταιρείες της ΥΕρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ