Κορωνοϊός: Η Fujifilm παράγει φάρμακο που βοηθά και οι μετοχές της “εκτινάσσονται”

Κατά 15% ανέβηκαν οι μετοχές της Ιαπωνικής Fujifilm την Τετάρτη, μετά τη δήλωση Κινέζου αξιωματούχου, ότι ένα ενεργό συστατικό του φαρμάκου Avigan που αναπτύσσει η εταιρεία κατά της γρίπης, φαίνεται να βοηθά τους ασθενείς με κορωνοϊό να ανακάμψουν.

Το Avigan, επίσης γνωστό ως Favipiravir, κατασκευάζεται από θυγατρική της Fujifilm, η οποία διαθέτει βραχίονα στον χώρο της υγείας αν και είναι γνωστή για τις φωτογραφικές μηχανές της. Το φάρμακο εγκρίθηκε για χρήση στην Ιαπωνία το 2014.

Το Favipiravir ήταν αποτελεσματικό, χωρίς προφανείς παρενέργειες, βοηθώντας τους ασθενείς με κορωνοϊό να ανακάμψουν, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Zhang Xinmin, υπάλληλος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Fujifilm δήλωσε ότι η εταιρεία δεν αναμένει άμεσο κέρδος από την πιθανή αύξηση των πωλήσεων του Favipiravir στην Κίνα, τουλάχιστον για τώρα, καθώς η άδεια της χώρας για το βασικό συστατικό  έληξε πέρυσι.

Στην Ιαπωνία, η Fujifilm κατασκευάζει το Avigan μόνο όταν λαμβάνει σχετική εντολή από την κυβέρνηση και δεν έχει κανένα στόχο πωλήσεων για το φάρμακο, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ