Η Amazon “μπλοκάρει” 1 εκατ. προϊόντα που “θεραπεύουν” τον κορωνοϊό

«Δεν υπάρχει κανένας χώρος για αισχροκέρδεια στην Amazon», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας

Στην απαγόρευση 1 εκατ.προϊόντων που ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν ή προφυλάσσουν από τον κορωνοϊό, προχώρησε η Amazon, ενώ παράλληλα αφαίρεσε δεκάδες χιλιάδες προσφορές εμπόρων που προσπάθησαν να “φουσκώσουν” τις τιμές.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες, λόγω του πανικού που επικρατεί παγκοσμίως για τον κορωνοϊό, έχει αυξηθεί τρομερά η ζήτηση για προϊόντα προστασίας ή και υποτιθέμενης θεραπείας. Πολλοί έμποροι εκμεταλλεύονται τις συνθήκες και ανεβάζουν υπερβολικά τις τιμές, προϊόντων υπό άλλες συνθήκες φθηνών όπως οι μάσκες, ή λανσάρουν… νέες θεραπείες.

Η Amazon, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης στον κόσμο δεν θα μπορούσε εύκολα να ξεφύγει από περιπτώσεις εξαπάτησης και αισχροκέρδειας. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, έχει βρεθεί αντιμέτωπο με εξονυχιστικούς ελέγχους για προσφορές στην πλατφόρμα του που σχετίζονται με την υγεία, γι’ αυτό και προχώρησε στη δραστική αυτή κίνηση.

«Δεν υπάρχει κανένας χώρος για αισχροκέρδεια στην Amazon», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωση, επικαλούμενη την πολιτική της εταιρείας ότι οι πληροφορίες των προϊόντων πρέπει να είναι ακριβείς και ότι η Amazon μπορεί να αφαιρέσει από την πλατφόρμα της προσφορές που πλήττουν την εμπιστοσύνη των πελατών, όπως όταν η τιμολόγηση «είναι σημαντικά υψηλότερη από τις πρόσφατες τιμές που προσφέρονται στην Amazon ή εκτός αυτής».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ