Η Porsche άνοιξε το πιο “ισχυρό” πάρκο φόρτισης στην Ευρώπη

Το Porsche Turbo Charging, όπως ονομάζεται ο χώρος, λειτουργεί πιλοτικά μέχρι το τέλος Μαρτίου

Η Porsche άνοιξε το πιο ισχυρό πάρκο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, στη Λειψία της Γερμανίας, με δώδεκα ταχυφορτιστές με ισχύ 350 kW και τέσσερις με 22 kW.

Σημειώνεται ότι με ένα φορτιστή 350 kW, είναι δυνατή η ανάκτηση περίπου 100 km αυτονομίας σε πέντε λεπτά. Επομένως η φόρτιση μιας Taycan πραγματοποιείται σε περίπου 15 λεπτά. Η συνολική ισχύς του πάρκου είναι 7MW και προέρχεται όλη από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Porsche Turbo Charging, Taycan Turbo, Taycan 4S, Rapid-charging park, Leipzig, 2020, Porsche AG

Το Porsche Turbo Charging, όπως ονομάζεται ο χώρος, λειτουργεί πιλοτικά μέχρι το τέλος Μαρτίου, προσφέροντας δωρεάν φόρτιση σε όλους τους πελάτες. Μετά το πέρας της πιλοτικής λειτουργίας, η χρήση θα χρεώνεται κανονικά.

Porsche Turbo Charging, Taycan, Rapid-charging park, Leipzig, 2020, Porsche AG

Ο σταθμός είναι ανοιχτός επτά ημέρες την εβδομάδα, όλο το εικοσιτετράωρο και για τους πελάτες όλων των εταιρειών.

“Το νέο πάρκο φόρτισης μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων αριθ. 9, 14 και 38 θα εμπλουτίσει σημαντικά την υποδομή φόρτισης της κεντρικής Γερμανίας. Καλωσορίζουμε τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα όλων των εταιρειών”, δήλωσε ο Gerd Rupp, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche Leipzig GmbH. “Είμαστε ικανοποιημένοι που με το νέο πάρκο φόρτισης μπορούμε να προσφέρουμε μια ελκυστική επιλογή φόρτισης στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στη Λειψία και τη γύρω περιοχή”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ