Tom Blomfield (Monzo) για τράπεζες: “Μια βιομηχανία που πεθαίνει”

Η Monzo είναι μια ολοκληρωμένη ψηφιακή τράπεζα με περισσότερους 3,5 εκατομμύρια χρήστες

Ο Tom Blomfield  πιστεύει ότι οι μεγάλες τράπεζες θα καταφέρουν ποτέ να “περάσουν” στην ψηφιακή εποχή.

Ο επικεφαλής της βρετανικής Fintech Monzo, θεωρεί ότι οι τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Barclays και η HSBC υιοθετούν ξεπερασμένη τεχνολογία και μια κουλτούρα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια  ψηφιακή τράπεζά σήμερα.

“Οι τράπεζες επικεντρώνονται αυστηρά στο υπάρχον σύνολο χρηματοοικονομικών προϊόντων τους”, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Blomfield, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Monzo. Τα προϊόντα αυτά συνήθως είναι δάνεια και πιστωτικές κάρτες πρόσθεσε και εξήγησε:

Όταν βγαίνεις έξω στον δρόμο και μιλάς σε ανθρώπους για τις τραπεζικές τους υπηρεσίες, δεν έχουν στο μυαλό τους στεγαστικά δάνεια αλλά ερωτήσεις όπως ‘πότε πληρώνομαι;’ ή ‘έχω χρήματα για ένα γεύμα σήμερα;’. Οι άνθρωποι επικεντρώνονται κυρίως στις καθημερινές τους πληρωμές”.

Κλείνοντας, ο Blomfield δήλωσε επίσης ότι οι μεγάλοι δανειστές έχουν “αποσυνδεθεί” από τους πελάτες τους. “Έχουν όλους τους πελάτες και όλα τα χρήματα αυτή τη στιγμή”, κατέληξε, “αλλά είναι μια βιομηχανία που πεθαίνει“.

Σημειώνεται ότι η Monzo ξεκίνησε το 2015 σαν Startup η οποία προσέφερε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες και μια εφαρμογή. Σήμερα, είναι μια ολοκληρωμένη ψηφιακή τράπεζα με περισσότερους 3,5 εκατομμύρια χρήστες. Η εταιρεία είναι μία από τις πολλές “neobanks” που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Startupper

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ