Η Amazon έσπασε όλα τα ρεκόρ στις γιορτές

Περίπου 5 εκατ. νέοι χρήστες εγγράφηκαν στην υπηρεσία Amazon Prime

Αν και μένει μια ακόμα μέρα για τα γιορτινά ψώνια, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η Amazon ηταν η πρωταθλήτρια των εορταστικών διακοπών, αφού έσπασε όλα τα ρεκόρ πωλήσεων. 

Περίπου 5 εκατ. νέοι χρήστες εγγράφηκαν στην υπηρεσία Amazon Prime, ενώ τα προϊόντα που παρέδωσε μέσα στην ίδια μέρα από την παραγγελία τετραπλασιάστηκαν από την προηγούμενη χρονιά. 

Μέσα από την πλατφόρμα της, οι συνεργαζόμενες εταιρείες έκαναν δισεκατομμύρια αποστολές μέσα στις γιορτές, ενώ και η ίδια πούλησε δεκάδες εκατομμύρια δικά της προϊόντα, με πρωταγωνιστές τις συσκευές που περιέχουν την Alexa. 

Με τέτοιες επιδόσεις δεν είναι περίεργο που οι μετοχές της εταιρείας εκτοξεύτηκαν με αποτέλεσμα η Amazon να έχει βρεθεί στην κορυφή του S&P500 με αύξηση που έφτασε το 3,4%. 

Από την μεριά της η εταιρεία δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα νούμερα πωλήσεων, όμως όλες οι αναφορές δείχνουν πως η αύξηση των πωλήσεων μέσα από την πλατφόρμα της, αυξήθηκε πολύ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Όμως δεν ήταν μόνο η Amazon που διέπρεψε κατά την περίοδο των διακοπών, καθώς όλα τα online καταστήματα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού είχαν μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τους, η οποία έφτασε συνολικά το +19%, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η Mastercard η οποία εξέδωσε τα στοιχεία από την αρχή του Δεκεμβρίου μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι πωλήσεις καταναλωτικών προϊόντων παρουσίασαν στο σύνολο τους (από όλα τα κανάλια) αύξηση 3,5%, με τις online πωλήσεις να αποτελούν το 15% του συνόλου των πωλήσεων που έγιναν την εορταστική περίοδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ