Εσκεμμένα ψεύδη από τον Ντόναλντ Τραμπ για το μέγεθος της πανδημίας στις ΗΠΑ

Για “προδοσία του αμερικανικού λαού” έκανε λόγο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν

Μετά τις αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορωνοϊού, επιμένοντας ότι πάνω απ’ όλα ήθελε να αποφευχθεί ο “πανικός”.

Οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η δημοσιοποίηση αποσπασμάτων αυτού του βιβλίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για “προδοσία” του αμερικανικού λαού από τον πρόεδρο.

“Ήθελα πάντα να υποβαθμίζω” τον κίνδυνο, εξήγησε ο Τραμπ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γούντγουορντ στις 19 Μαρτίου.

Όταν ρωτήθηκε, σήμερα το απόγευμα, για το θέμα αυτό, ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι έκανε αυτή τη δήλωση. “Ήμουν πολύ ανοιχτός, με τον Γούντγουορντ και με οποιονδήποτε άλλο: δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε τον πανικό”, είπε.

“Δεν θέλω να φοβούνται οι άνθρωποι, δεν θέλω να δημιουργώ πανικό”, επέμεινε ο πρόεδρος, ο οποίος στις αρχές της πανδημίας δήλωνε ότι ο νέος κορωνοϊός θα εξαφανιζόταν “σαν από θαύμα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ