Μάλτα: Διάσωση 94 μεταναστών, εκ των οποίων οι 65 βρέθηκαν θετικοί κορωνοϊό!

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, βόρεια της Λιβύης καθώς επέβαιναν σε φουσκωτό (!) το οποίο είχε εισροή υδάτων και κινδύνευσε να βυθιστεί.

Εξήντα πέντε μετανάστες, από τους συνολικά 94 που διασώθηκαν χθες από το λιμενικό της Μάλτας στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λιβύης και μεταφέρθηκαν στον “Νησί των Ιπποτών”, βρέθηκαν θετικοί στα διαγνωστικά τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της χώρας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση θετικών κρουσμάτων που εντοπίζεται στη νησιωτική χώρα αφότου καταγράφηκε ο πρώτος ασθενής, στις 7 Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί οι 85 από τους μετανάστες και οι υπόλοιποι 9 περιμένουν να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ, όπως ορίζουν οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Οι μετανάστες έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται σε στρατιωτική βάση κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα, όπου όσοι εμφανίσουν συμπτώματα θα νοσηλευτούν, με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και τα άτομα από ευπαθείς ομάδες.

Όπως μεταδίδουν τα κανάλια της Μάλτα, δεν έχουν ανακοινωθεί οι εθνικότητες των μεταναστατών, ούτε άλλα στοιχεία της ταυτότητας τους, αλλά αναφέρουν πως στην πλειονότητά τους προέρχονται από αφρικανικές χώρες .

Οι μετανάστες διασώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας στα βόρεια της Λιβύης. Επέβαιναν όλοι τους σε ένα φουσκωτό που κινδύνευε να βυθιστεί, σύμφωνα με την οργάνωση Alarm Phone, που είχε ενημερώσει από την Κυριακή ότι η λέμβος έμπαζε νερά και βρισκόταν εντός των υδάτων για τα οποία την ευθύνη της έρευνας και της διάσωσης έχει η Μάλτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 Ιουλίου, σκάφος του λιμενικού της Μάλτας διέσωσε άλλους 63 μετανάστες. Ο ένας από αυτούς αργότερα βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό και όλοι τους μπήκαν σε καραντίνα. Δεν υπήρξαν όμως άλλα κρούσματα από την συγκεκριμένη διάσωση. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ