H αγγλική κυβέρνηση απαγορεύει τις διαφημίσεις fast food, για να πείσει τους Βρετανούς να αδυνατίσουν!

Οι βρετανικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ένα φιλόδοξο σχέδιο ("Καλύτερη Υγεία") για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, αφ' ης στιγμής μάλιστα πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι το υπερβολικό βάρος συνιστά πολύ επιβαρυντικό παράγοντα για τον νέο κορωνοϊό.

Την απαγόρευση της διαφήμισης πρόχειρου φαγητού καθώς και την υποχρεωτική αναγραφή των θερμίδων στα μενού αποφάσισε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο φιλόδοξου σχεδίου της προκειμένου να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.

Άλλωστε μια πρόσφατη μελέτη κατέδειξε ότι η πάθηση αυτή συνιστά επιβαρυντικό παράγοντα για τον νέο κορωνοϊό.

"Ξέρουμε ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών αλλά και θανάτου από τον κορωνοϊό και επομένως είναι ζωτικής σημασίας να λάβουμε μέτρα για να βελτιωθεί η υγεία του έθνους και να προστατεύσουμε το NHS, το εθνικό σύστημα υγείας" τόνισε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Η εκστρατεία "Καλύτερη Υγεία" που ξεκινούν οι υγειονομικές αρχές θα προτρέπει τους πολίτες "να υιοθετήσουν έναν πιο υγιή τρόπο ζωής και, αν χρειαστεί, να χάσουν και βάρος". Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι η απαγόρευση των διαφημίσεων πρόχειρου φαγητού στην τηλεόραση και το διαδίκτυο πριν από τις 21.00, δηλαδή κατά τις ώρες που είναι πιο πιθανόν να τις παρακολουθήσουν τα παιδιά, ενώ τα εστιατόρια και οι αλυσίδες καταστημάτων που διαθέτουν φαγητό σε πακέτο και απασχολούν περισσότερους από 250 υπαλλήλους θα πρέπει στα μενού τους να αναγράφουν και τις θερμίδες κάθε εδέσματος.