Πακιστάν: 103χρονος επέζησε από τον κορωνοϊό!

Ένας άνδρας ηλικίας 103 ετών κατάφερε να αναρρώσει από τον COVID-19, καθιστάμενος έτσι o μακροβιότερος άνθρωπος στον κόσμο που επέζησε από τη νόσο, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τις πιθανότητες επιβίωσης, σε ένα κράτος μάλιστα με πολύ πενιχρό σύστημα υγείας.

Ένας άνδρας 103 ετών από το Πακιστάν κατάφερε να… αναρρώσει από τον COVID-19 και έγινε o μακροβιότερος άνθρωπος στον κόσμο που επέζησε από τη νόσο, συνθλίβοντας όλες τις (εναντίον του) πιθανότητες επιβίωσης σε μια χώρα με πολύ αδύναμο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης!

Ο Αζίζ Αμπντούλ Αλίμ, καταγόμενος από ένα χωριό στην ορεινή βόρεια περιοχή Σιτράλ, κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με την Κίνα και το Αφγανιστάν, πήρε εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα από ιατρικό κέντρο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό από τις αρχές Ιουλίου αλλά κατάφερε να αναρρώσει πλήρως.

¨Ο κορωνοϊός δεν τον ανησύχησε καθόλου!”

“Ανησυχούσαμε για αυτόν λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, αλλά εκείνος δεν ανησύχησε καθόλου!” είπε ο γιος του 103χρονου, Σοχάιλ Άχμεντ, 50 ετών, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters . Ο Άχμεντ ανέφερε ότι ο πατέρας του έχει περάσει πολλά στη ζωή του, αλλά ο κορωνοϊός δεν τον τρόμαξε καθόλου, ωστόσο δεν του άρεσε που μπήκε σε καραντίνα.  Μαραγκός ως τη δεκαετία του ’70, ο Αλίμ έχει εννέα γιους και κόρες, από τους τρεις γάμους που έχει κάνει, δήλωσε ο Άχμεντ, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του είχε χωρίσει από την τέταρτη σύζυγό του και σήμερα είναι παντρεμένος με την πέμπτη του.  

Έκκληση του θεράποντα ιατρού

‘Όπως δήλωσε σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ο Δρ Σαρντάρ Ναουάζ, επικεφαλής του ιατρικού κέντρου της υπηρεσίας Υγείας της Άγκα Χαν, παρά την ως εκ θαύματος ανάρρωσή του, χρειάζεται ακόμα την υποστήριξη των υγειονομικών αρχών:  “Ο Αλίμ πρέπει επίσης να λάβει ηθική και ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της καραντίνας και της θεραπείας του”.  

Το αυτοσχέδιο κέντρο είχε στηθεί σε έναν ξενώνα που φιλοξενούσε κοπέλες λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την εισαγωγή του Αλίμ και είναι το μόνο εξοπλισμένο σε μια περιοχή πολλών χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσει ασθενείς με COVID-19.

Να σημειωθεί ότι το Πακιστάν έχει καταγράψει πάνω από 270.000 κρούσματα της νόσου και 5.763 θανάτους. Ενώ ο αριθμός των ασθενών μειώθηκε τον τελευταίο μήνα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι μπορεί να σημειωθεί αναζωπύρωση κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη μουσουλμανική γιορτή ‘Ειντ αλ-Αντχα, η οποία αρχίζει την 1η Αυγούστου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ