NASA: Οι δύο αστροναύτες της επανδρωμένης κάψουλας SpaceX θα επιστρέψουν στη Γη στις 2 Αυγούστου

Είναι η πρώτη επανδρωμένη πτήση που οργανώνουν οι ΗΠΑ από το 2011, όταν και διακόπηκαν οι αποστολές των διαστημικών λεωφορείων. Έκτοτε οι Αμερικανοί ταξίδευαν στο Διάστημα μόνο με ρωσικούς πυραύλους.

Οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ, οι οποίοι έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με την πρώτη επανδρωμένη πτήση της κάψουλας Dragon της SpaceX τον Μάιο, θα αναχωρήσουν με προορισμό τη Γη την 1η Αυγούστου, προκειμένου να προσθαλασσωθούν την επομένη, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ο επικεφαλής της NASA.

“Στοχεύουμε στο να αναχωρήσει το διαστημικό σκάφους Dragon Endeavour της SpaceX από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την 1η Αυγούστου” αναφέρει σε σχετική δημοσίευσή του ο Τζιμ Μπράιντενσταϊν, συμπληρώνοντας: “Η προσθαλάσσωση προβλέπεται για τις 2 Αυγούστου. Η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες”.

Ο Μπένκεν και Χάρλεϊ έφυγαν την 30ή Μαΐου από τη Φλόριντα με έναν πύραυλο SpaceX και έτσι έγιναν οι πρώτοι αστροναύτες που πήγαν στον ISS με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρείας που έχει συνάψει συμβόλαιο με τη NASA.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι  είναι η πρώτη επανδρωμένη πτήση που οργανώνουν οι ΗΠΑ από το 2011, όταν και διακόπηκαν οι αποστολές των διαστημικών λεωφορείων. Από τότε και μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί ταξίδευαν μόνο με ρωσικούς πυραύλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ