Κορωνοϊός: Αν δεν βρεθεί εμβόλιο, δεν γίνουν οι παρελάσεις στο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο!

Πέντε από τις δώδεκα μεγαλύτερες σχολές σάμπας του μεγαλοπρεπέστερου καρναβαλιού στον κόσμο ανακοίνωσαν σε βραζιλιάνικη εφημερίδα ότι έχουν ήδη προγραμματίσει συνάντηση μεταξύ τους, στην οποία και θα ψηφίσουν να αναβληθούν επ’ αόριστον οι παρελάσεις.

Αρκετές από τις σχολές σάμπα οι οποίες μετέχουν κάθε χρόνο στο καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του προσεχούς Φεβρουαρίου, εφόσον δεν θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο κατά του COVID-19 ως τότε, όπως έγραψε σήμερα η βραζιλιάνικη εφημερίδα “Ο Globo”.

Οι Mangueira, Imperatriz Leopoldinense, Vila Isabel, Beija-Flor και São Clemente, πέντε από τις 12 μεγαλύτερες σχολές σάμπας, ανακοίνωσαν στην “O Globo” ότι έχουν ήδη προγραμματίσει συνάντηση μεταξύ τους, στην οποία θα ψηφίσουν να αναβληθούν επ’ αόριστον οι παρελάσεις!
“Είναι απλό. Αν το εμβόλιο δεν βρεθεί εγκαίρως, δεν θα υπάρξει σάμπα! Πώς θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα πλήθη χωρίς συλλογική ανοσία;” διερωτήθηκε ο επικεφαλής της σχολής Sao Clemente Ρενατίνιο Γκόμες.

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος του Σαλβαδόρ ντε Μπάια, βορειοανατολικά του Ρίου, όπου οι εκδηλώσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών, πρότεινε τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του καρναβαλιού σε ολόκληρη τη χώρα για τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο, ωστόσο οι διευθυντές των σχολών σάμπα παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί.
“Χωρίς εμβόλιο είναι αδύνατον να διοργανώσουμε το καρναβάλι, όποια κι αν είναι η ημερομηνία, τον Φεβρουάριο ή τον Ιούνιο» εξήγησε ο Φερνάντο Φερνάντες, διευθυντής της σχολής Vila Isabel, εκφράζοντας ανησυχίες ότι οι εκδηλώσεις θα ακυρωθούν την τελευταία στιγμή κατόπιν δικαστικής αποφάσεως.

“Κινδυνεύουμε να κάνουμε πολυδάπανες επενδύσεις και να δούμε αργότερα την καμπύλη των κρουσμάτων να ανεβαίνει, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει τη Δικαιοσύνη να ακυρώσει τις παρελάσεις” τόνισε.

Να σημειωθεί ότι στο καρναβάλι του Ρίο κάθε σχολή μετέχει με σχεδόν 3.000 μέλη τα οποία φορώντας κοστούμια τραγουδούν και χορεύουν πολύ κοντά το ένα στο άλλο καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης στο Σαμποδρόμιο, μια παρέλαση η οποία διαρκεί πάνω από μία ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ