Κορωνοϊός: Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβάλλει η Παλαιστινιακή Αρχή

Ύστερα από αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων, “πλέον θα απαγορεύεται αυστηρά να τελούνται γάμοι, κηδείες και εορτές”, όπως επίσης “θα απαγορεύεται αυστηρά οι Παλαιστίνιοι να πηγαίνουν για εργασία στους ισραηλινούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης”, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέτεινε σήμερα τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο της μάχης εναντίον του κορωνοϊού, ύστερα από αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, επιβάλλοντας επιπλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τη Δυτική Όχθη από τις 3 Ιουλίου, προτού ανανεώσει την απόφαση αυτή λίγες ημέρες αργότερα, αφού διαπίστωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Οι μετακινήσεις μεταξύ των κυβερνείων απαγορεύονται για ακόμη δύο εβδομάδες, όπως έγινε γνωστό από τον Παλαιστίνιο κυβερνητικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Μέλχεμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται καθημερινά από τις 20.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα, εκτός από το διάστημα Πέμπτης το βράδυ με Κυριακή πρωί, όπου θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για τις πόλεις Ραμάλα, Χεβρώνα, Ναμπλούς και Βηθλεέμ, η απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ολόκληρη την ημέρα θα εφαρμόζεται από το βράδυ της Κυριακής ώς το βράδυ της Πέμπτης.

Μόνον τα φαρμακεία και οι φούρνοι θα επιτρέπεται να μένουν να ανοικτοί κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων.

“Απαγορεύεται αυστηρά να τελούνται γάμοι, κηδείες και εορτές” υπογράμμισε ο Μέλχμεμ, προσθέτοντας ότι επίσης “απαγορεύεται αυστηρά οι Παλαιστίνιοι να πηγαίνουν για εργασία στους ισραηλινούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης”.

Το υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει πάνω από 6.150 κρούσματα και 33 θανάτους, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ