Ντέιβιντ Σισελίνι: “Πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τη μετατροπή της Αγ. Σοφιάς σε τζαμί”

Ο Δημοκρατικός βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής Ντέιβιντ Σισελίνι τόνισε πως "Ο κόσμος πρέπει να εξοργιστεί με την απόφαση του Ερντογάν να πάρει την Αγία Σοφία, που αποτελεί μέρος της κοινής παγκόσμιας κληρονομιάς".

Οι αντιδράσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο για την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγ. Σοφιά σε τζαμί συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς, με τους εκπροσώπους των Δημοκρατικών να υιοθετούν επισήμως ιδιαίτερα σκληρή ρητορική. Λαμβάνοντας τη " σκυτάλη" των επικριτικών δηλώσεων κατά του καθεστώτος Ερντογάν από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο Δημοκρατικός βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής Ντέιβιντ Σισελίνι τόνισε ότι "η Τουρκία θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνέπειες για αυτή της την απόφαση".

"Ο κόσμος πρέπει να εξοργιστεί με την απόφαση του Ερντογάν να πάρει την Αγία Σοφία, που αποτελεί μέρος της κοινής μας παγκόσμιας κληρονομιάς, και να τη χρησιμοποιήσει ως πολιτικό εργαλείο που διαιρεί. Θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για την παραβίαση του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντ. Σισελίνι. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η επίσημη τοποθέτηση των υπουργών και των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ στις ΗΠΑ.