Αμερικανικές επενδύσεις για βιοκαύσιμα στην Σερβία

Η Attis θα επενδύσει έως 80 εκατ δολάρια και σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε, μετά το πέρας της κατασκευής θα προσλάβει 160 εργαζόμενους, με μέσο μισθό 1.500 ευρώ

Στην ανακοίνωση της επένδυσης 80 εκατ. δολαρίων για την ανέγερση εργοστασίου βιοκαυσίμων, προχώρησαν η κυβέρνηση της Σερβίας και η αμερικανική εταιρεία Attis. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Attis θα φτιάξει το εργοστάσιο στην βόρεια Σερβία, στην περιοχή Κούλα, με την κατασκευή να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2022. Η Attis θα επενδύσει έως 80 εκατ δολάρια και σύμφωνα με το επενδυτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε, μετά το πέρας της κατασκευής θα προσλάβει 160 εργαζόμενους, με μέσο μισθό 1.500 ευρώ. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στο εργοστάσιο είναι φιλική προς το περιβάλλον. 

Η Attis, εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου καινοτομίας και τεχνολογίας, με έδρα την πολιτεία της Georgia στις ΗΠΑ, δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανανεώσιμων καυσίμων, των προϊόντων με βάση τα βιολογικά προϊόντα και της υγειονομικής περίθαλψης. Η εταιρεία λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής βιοκαυσίμων από καλαμπόκι στο Fulton της Νέας Υόρκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ