Πρώτος στα αποτελέσματα στην αναζήτηση της λέξης “ρατσιστής” ο Τραμπ

Συνεχίζονται, παράλληλα. οι ταραχώδεις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ

Όπως σημείωσε σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Independent, το όνομα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φιγουράρει στην πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης της λέξης “ρατσιστής” τη στιγμή που στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

“Αν ένας λογαριασμός συνδέεται συχνά με κάποιους όρους, μπορούν να εμφανίζονται μαζί στις προτάσεις που γίνονται κατά την αναζήτηση, βάσει του αλγόριθμου”, εξήγησε εκπρόσωπος του Twitter.

Όπως αναφέρει ο Γκρεγκ Στέρλινγκ, συντάκτης της ιστοσελίδας Search Engine Land, ο συσχετισμός μεταξύ της λέξης “ρατσιστής” και του ονόματος του Αμερικανού προέδρου δε συνιστά νέο επεισόδιο στην ανοικτή σύγκρουση μεταξύ του Ντόναλτ Τραμπ και του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης. “Απλώς αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ατόμων χρησιμοποιούν τη λέξη ‘ρατσιστής’ ή ‘ρατσισμός’ για να χαρακτηρίσουν ή να απαντήσουν στον Αμερικανό πρόεδρο. Άλλη εξήγηση είναι ότι πρόκειται για αποτέλεσμα μια συντονισμένης προσπάθειας να συνδεθεί ο λογαριασμός του Τραμπ με αυτούς τους όρους” δήλωσε ο κ. Στέρλινγκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ