Εκτοξεύτηκε η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX προς το διάστημα

Ιστορική μέρα για την διαστημική αεροναυπηγική των ΗΠΑ

Η διαστημική εταιρεία του γνωστού δισεκατομμυριούχου Elon Musk ολοκλήρωσε με επιτυχία, χθες Σάββατο, την εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής αποστολής ιδιωτικής εταιρείας, η οποία έθεσε σε τροχιά τους αστροναύτες της NASA Bob Behnken και Doug Hurley.

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος Falcon 9 και το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX απογειώθηκαν από το διαστημικό σταθμό Kennedy της NASA  στη Φλόριντα, στις 15:32 τοπική ώρα. Η εκτόξευση συνιστά την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια ιδιωτικής εταιρείας στο χώρο της διαστημικής αεροναυπηγικής, με την SpaceX να σχεδιάζει και να κατασκευάζει εξ’ ολοκλήρου τις δύο ακάτους οι οποίες πρόκειται να φτάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μάλιστα, η επιτυχημένη εκτόξευση της SpaceX, συνιστά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή αστροναυτών της NASA την τελευταία δεκαετία.

“Ήταν απίστευτο. Εκτιμούμε βαθύτατα όλους όσους εργάστηκαν τόσο σκληρά και τους ευχαριστούμε για αυτή τη βόλτα στο διάστημα” δήλωσε ο αστροναύτης Bob Behnken.

Οι δύο αστροναύτες αναμένεται να φτάσουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί της Κυριακής όπου και θα διαμείνουν για διάστημα δύο μηνών πριν επιστρέψουν στη γη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ