Επανέρχονται στην κανονικότητα τα εργοστάσια των αυτοκινήτων

Οι εργαζόμενοι της Mercedes έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους στις μονάδες σε Untertürkheim, Berlin, Hamburg, Sindelfingen και Bremen.

Τα κύρια εργοστάσια οχημάτων και κινητήρων των κατασκευαστών έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία, με την παραγωγή να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς.

Οι εργαζόμενοι της Mercedes έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους στις μονάδες σε Untertürkheim, Berlin, Hamburg, Sindelfingen και Bremen. Σήμερα το πρωί (Δεύτερα 4 Μαΐου) άνοιξε το εργοστάσιο του Rastatt, ενώ το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι δραστηριότητες σε Sebes/Cugir (Ρουμανία), Kecskemét (Ουγγαρία) και Tuscaloosa (ΗΠΑ).

Η γερμανική φίρμα εξυπηρετεί σε πρώτη φάση την αγορά της Κίνας, όπου η ζήτηση αυξάνεται με υψηλούς ρυθμούς. Η παραγωγή αυτοκινήτων – συμβατικών ή ηλεκτρικών – κινητήρων, μπαταριών και εξαρτημάτων θα εντατικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι την πλήρη επαναφορά.

Όπως υποστηρίζει η Mercedes, τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία των εργαζομένων και των προμηθευτών, έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Το προσωπικό τόσο στις γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, όσο και στα γραφεία, τηρεί ευλαβικά τις οδηγίες, κρατά αποστάσεις, φορά μάσκα και γάντια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ