Απίστευτη προπαγάνδα: Η Ψέριμος ανήκει στην Τουρκία!

Νέα προκλητική οργανωμένη προσπάθεια βουλευτών και (προσκείμενων στον Ερντογάν) ΜΜΕ παρουσιάζει την Ψέριμο μέσα σε τουρκικά χωρικά ύδατα και την Ελλάδα «παραβάτη» των διεθνών συμβάσεων στο Αιγαίο.

Σε μια συνδυασμένη επιχείρηση προπαγάνδας της κυβέρνησης της Τουρκίας με την αντιπολίτευση και τα (ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ή από επιχειρηματίες του περιβάλλοντος Ερντογάν) τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζεται η Ψέριμος εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και συνεπώς μέρος της τουρκικής επικράτειας και όχι ελληνικό έδαφος.

Μάλιστα, η Ελλάδα εμφανίζεται ως «παραβάτη» των διεθνών συμβάσεων στο Αιγαίο αφού… επιμένει (!) να επιτρέπει στο λιμενικό και πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου να περιπολούν «παρανόμως μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα».
Πιο συγκεκριμένα βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέβαλλαν στην τουρκική βουλή ερωτήσεις προς τον Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και τον Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τις…παράνομες ασκήσεις που κάνει η Ελλάδα σε τουρκικά χωρικά ύδατα καθώς και για την «προκλητική δραστηριότητα» του ελληνικού λιμενικού (και της ακτοφυλακής) σε περιοχή δικαιοδοσίας της Τουρκίας, συμπεριλαμβάνοντας και την Ψέριμο.

Παράνομες και οι επιχειρήσεις του Ελληνικού Λιμενικού !
Στα (ελεγχόμενα) τουρκικά ΜΜΕ προβάλλεται αυτή η «είδηση» ως μια σημαντική εξέλιξη με τελείως προπαγανδιστικό τρόπο απεικονίζοντας την κυβερνητική θέση καθώς και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού να εμποδίζει σε βάρκα με μετανάστες να περάσουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, προερχόμενοι από τις τουρκικές ακτές.
Στο συγκεκριμένο βίντεο οι ρεπόρτερ των τουρκικών καναλιών αναφέρουν ότι το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα, παρότι λίγα ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ψερίμου, τονίζοντας με έμφαση πως πρόκειται για «προκλητική ενέργεια της Ελλάδας» στο Αιγαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ