Σλοβενία – Κροατία: Δράσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Δράσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού μεταξύ της Σλοβενίας και της Κροατίας αναλαμβάνουν τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών, με πρώτο βήμα την επεξεργασία, διαμόρφωση και ολοκλήρωση ενός πρωτοκόλλου που θα συμβαδίζει με τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται λόγω του κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 110.000 Σλοβένοι έχουν εξοχικές κατοικίες στην Κροατία και τα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών εξετάζουν τρόπους για να επιτραπεί η διέλευση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Οικονομικών Σχέσεων και Τεχνολογίας της Σλοβενίας, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Ζντράβκο Ποτσίβαλσεκ και ο υπουργός Τουρισμού της Κροατίας Γκάρι Καπέλι πρόκειται να συναντηθούν στο Ζάγκρεμπ για να εξετάσουν το θέμα.

Ο Γκάρι Καπέλι, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας «TV Slovenija» δήλωσε ότι το άνοιγμα των συνόρων της Κροατίας με τη Σλοβενία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση στις δύο χώρες. Επισήμανε δε, ότι Κροάτες έχουν εξοχικές κατοικίες στη Σλοβενία, τις οποίες θέλουν να επισκεφθούν και σημείωσε ότι το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει ότι η Κροατία θα ανοίξει τα σύνορά της μέχρι το τέλος Μαΐου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ