Νέα Υόρκη: “Λουκέτο” στα σχολεία – Τον Σεπτέμβριο η επαναλειτουργία τους

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Bill de Blasio ανακοίνωσε ότι τα σχολεία της Νέας Υόρκης θα παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπη σχολική χρονιά, λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού.

«Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Σύμφωνα με το CNBC, περίπου 1.800 σχολεία στους πέντε δήμους της πόλης αρχικά έκλεισαν στις 16 Μαρτίου και η διαδικασία μεταφέρθηκε σε διαδικτυακά μαθήματα, δημιουργώντας μια τεράστια πρόκληση για τους δασκάλους, τους γονείς και τους μαθητές.

«Είναι το σωστό. Είναι σαφές ότι μας βοηθάει να σώσουμε ζωές», σημείωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η πόλη εργάζεται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, για την επαναλειτουργία των δημόσιων σχολείων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Νέο θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ με 2.108 νεκρούς σε μία μέρα

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες το όριο του μισού εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19. Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσινγκτον).

Σημειώνεται ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.900 θάνατοι ημερησίως ενώ τα κρούσματα αυξάνονται κατά 30-35.000 την ημέρα, όσο γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ.

Μόνο η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από τις ΗΠΑ, αν και ο πληθυσμός της είναι κατά πολύ μικρότερος.

Ντόναλντ Τραμπ: Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ θα είναι λιγότεροι από 100.000

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι πιστεύει πως ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ θα είναι μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη των 100.000.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κορύφωση του ρυθμού μολύνσεων και πως η καμπύλη των νέων κρουσμάτων του ιού σε όλη τη χώρα εξομαλύνεται, με την κατάσταση στην Νέα Ορλεάνη, την Λουιζιάνα, το Ντιτρόιτ και το Μίσιγκαν να σταθεροποιείται.