Αυστρία: Έκκληση του Σεμπάστιαν Κουρτς να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι τους τις ημέρες του Πάσχα

Έκκληση προς τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν στα σπίτια τους στις γιορτές του Πάσχα των Καθολικών (που γιορτάζεται την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου) αποφεύγοντας τις κοινωνικές επαφές, απευθύνει σε σημερινό μήνυμα του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνοντας πως “η μπόρα αργεί ακόμη να περάσει, γιατί ο ιός εξακολουθεί να είναι ανάμεσα μας”. 

Τονίζοντας πως “με τη συμπεριφορά του, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να σώσει ζωές”, αναφέρει ότι “μένουμε στο σπίτι και βγαίνουμε μόνο για ψώνια, για να μεταβούμε στη δουλειά μας, για να στηρίξουμε εκείνους που χρήζουν βοήθειας, για λίγη κίνηση και άθληση”.

Σημειώνει ταυτόχρονα πως ο καλός καιρός δεν επιτρέπεται να παρασύρει σε μεγαλύτερες εκδρομές και συγκεντρώσεις στο ύπαιθρο, γιατί “η κατάσταση συνεχίζει να είναι επικίνδυνη και παραπλανητική, επειδή ο ιός δεν έχει ακόμη νικηθεί”.

Για μία ακόμη φορά, ο καγκελάριος ευχαριστεί για την επίδειξη πειθαρχίας, επισημαίνοντας ότι “η Αυστρία είναι η χώρα στην Ευρώπη με τις καλύτερες εξελίξεις στους αριθμούς, κάτι που οφείλεται στους περιορισμούς της εξόδου, στα μέτρα και στην τήρησή τους από τον πληθυσμό”.

Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πως η επιθυμία για την ελευθερία, στην οποία κανείς έχει συνηθίσει, και η νοσταλγία, που έχει κανείς να συναντηθεί με γονείς, συγγενείς και φίλους, γίνονται ολοένα και πιο έντονες, ωστόσο “πρέπει να αντέξουμε κι άλλο, για να μπορέσουμε μετά το Πάσχα να πάρουμε όλοι μαζί σταδιακά και πάλι τον δρόμο της κανονικότητας”, καταλήγει ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ