Morgan Stanley: Η αγορά έπιασε πάτο

bear market, στην οποία πέρασε η Wall Street με τον πιο γρήγορο ρυθμό στην Ιστορία, έχει δημιουργήσει ισχυρές ευκαιρίες για αγορές μετοχών και εταιρικού χρέους από τους επενδυτές, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Οι μετοχές και η πίστωση διατίθενται στα πιο ελκυστικά επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών σε σχέση με τα κέρδη, ως αποτέλεσμα της δραματικής πτώσης των τριών πρώτων μηνών του 2020, σημείωσε ο Michael Wilson, επικεφαλής στρατηγικής αμερικανικών μετοχών της Morgan Stanley.

Όπως είπε, «με την αναγκαστική ρευστοποίηση των assets τον περασμένο μήνα, την πρωτοφανή και απεριόριστη νομισματική και δημοσιονομική παρέμβαση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την πιο ελκυστική αποτίμηση που έχουμε δει από το 2011, εμμένουμε στην πρόσφατη άποψη, ότι τα χειρότερα πέρασαν γι’ αυτή την κυκλική bear market που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όχι τον περασμένο μήνα».

Ο Wilson δήλωσε επίσης ότι τα σημερινά επίπεδα των μετοχών και του εταιρικού χρέους υποδηλώνουν τώρα ότι είναι «ένα καλό σημείο εισόδου» για τους επενδυτές, με χρονικό ορίζοντα έξι μηνών έως ένα έτος. Οι αμερικανικές μετοχές έχασαν το ένα πέμπτο της αξίας τους το πρώτο τρίμηνο, στο χειρότερο sell off από το 2008. Η αγορά πίστωσης επίσης έχει δεχθεί ισχυρό χτύπημα, με τα ασφάλιστρα κινδύνου να διευρύνονται δραματικά καθώς οι επενδυτές οδηγούνται σε assets που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ