Μπόρις Τζόνσον: “Αυτή ήταν μια πολύ θλιβερή μέρα”

Αυτή ήταν μια «θλιβερή, πολύ θλιβερή μέρα», δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά την καταγραφή μιας αύξησης ρεκόρ σε θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, καταγράφηκαν 563 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.353, έως τις 18:00 ώρα Ελλάδας.

«Ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, αυτή είναι μια θλιβερή, πολύ θλιβερή μέρα», είπε ο Τζόνσον σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter.

«Αλλά, ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι αν ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ αυτή τη στιγμή, αν τηρήσουμε μαζί τα μέτρα που έχουμε δρομολογήσει, τότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ξεκινήσουμε να πιέζουμε αυτούς τους αριθμούς προς το κάτω», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος επίσης έχει βρεθεί θετικός στον ιό. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βλέπει τον αρχικό του σχεδιασμό να μην πάρει έγκαιρα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού να του “γυρνάνε μπούμερανγκ”, καθώς η πολιτική του όσο ακόμα ο ιός είχε δείξει τα πρώτα του σημάδια στη χώρα, ήταν να μην πάρει μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας. 

Ο Μπόρις Τζόνσον είτε υποτίμησε είτε θέλησε να δείξει μια διαφορετική εικόνα για τη χώρα σε μια περίοδο αμέσως μετά την οριστική αποχώρηση της από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να “επενδύσει στην “ανοσία της αγέλης”. Τα μέτρα περιορισμού που ανακοινώθηκαν, ήρθαν αρκετά καθυστερημένα με αποτέλεσμα ο ιός να έχει ήδη εξαπλωθεί και να “σαρώνει” τη χώρα, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα τις τελευταίες μέρες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ