Ρωσία: Δεν έχουμε πραγματική εικόνα για τον κορωνοϊό στη χώρα

Πραγματική εικόνα για το επίπεδα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στις περιφέρειες της Ρωσίας δεν έχουμε, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας και πρώτος αναπληρωτής προεδρεύων του κυβερνητικού συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Δεν αντιλαμβάνονται όλες οι περιφέρειες (την κατάσταση που αφορά στα επίπεδα διασποράς του ιού). Βλέπουν βέβαια (οι τοπικοί ηγέτες) ότι κάποιος αρρώστησε. Το ζήτημα βρίσκεται στο ότι ο αριθμός των τεστ που γίνονται είναι πολύ μικρός, δεν υπάρχει πραγματική εικόνα», δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας.

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα την περιοχή Πριμόριε, επισημαίνοντας ότι «αν στο Πριμόριε υπάρχουν 6 χιλιάδες άτομα που είχαν επισκεφθεί το εξωτερικό και μάλιστα χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, αυτό είναι ούτως ή άλλως ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα φανεί».

Ο δήμαρχος της Μόσχας θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει προετοιμασία για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που θα ανακύψουν με την διασπορά του ιού, στις περιφέρειες της Ρωσίας.

«Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοί μας στις περιφέρειες πρέπει να προετοιμασθούν για να αντιμετωπίσουν δύσκολες προκλήσεις, δύσκολα προβλήματα. Αν τα προσπερνούν, δόξα σοι ο θεός. Όμως πρέπει να ετοιμάζονται», δήλωσε ο Σομπιάνιν κατά την διάρκεια σύσκεψης που έγινε υπό την αιγίδα του προέδρου Πούτιν στο νοσοκομειακό συγκρότημα Κομμουνάρκα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ