Το emea μίλησε με Έλληνες στη Βρετανία – Φόβος, οργή κατά Τζόνσον και άδεια ράφια παντού

Η απόφαση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να μην πάρει κανένα περιοριστικό μέτρο για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στη χώρα. 

Η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε να “εμπιστευθεί” την “Ανοσία της Αγέλης” με μόνο μέτρο την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ηλικιωμένους και ευαίσθητες ομάδες για 4 μήνες. 

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Μπόρις Τζόνσον, είναι να εκτεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στον ιό, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο δικά τους αντισώματα στον κορωνοϊό, με απώτερο σκοπό την σταδιακή εξαφάνιση του με φυσικό τρόπο. 

Αυτή όμως η απόφαση έχει τεράστιο κόστος όπως επεσήμαναν ειδικοί λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι υπολόγισαν πως μια τέτοια κίνηση μπορεί να έχει τραγικές επιπτώσεις στη Βρετανία, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, από 250.000 έως και 500.000 νεκρούς!

Τα νούμερα αυτά είναι συνταρακτικά και έχουν οδηγήσει την βρετανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αποφάσεις της, όμως όπως προειδοποιούν οι ειδικοί ίσως είναι πια πολύ αργά, καθώς με την παντελή έλλειψη μέτρων, υπάρχουν φόβοι πως τα κρούσματα και οι νεκροί θα εκτοξευθούν τις επόμενες μέρες. 

Ο λόγος που ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να θυσιάσει χιλιάδες πολίτες της χώρας, είναι για να μην εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη του Λονδίνου, το οποίο στον απόηχο του Brexit και εν μέσω μαζικών απαγορεύσεων σε όλο τον πλανήτη, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα και να δημιουργεί κέρδη για την οικονομία της χώρας. 

Οργή από τους πολίτες – τι λένε Έλληνες υπήκοοι

Το emea.gr επικοινώνησε με Έλληνες που ζουν στη Βρετανία οι οποίοι μας μεταφέρουν την οργή που υπάρχει στην κοινωνία εναντίον του Μπόρις Τζόνσον. 

Όπως μας επισημάνθηκε, το κράτος δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ενώ στην ουσία έχουν ενθαρρυνθεί οι μαζικές συγκεντρώσεις. Τα σχολεία δεν έχουν κλείσει ενώ μεγάλο πρόβλημα είναι τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. 

Την ίδια στιγμή έχει καταρρεύσει το σύστημα online παραδόσεων, αφού για παραγγελίες ο μέσος χρόνος παράδοσης (ειδικά και λόγω των ελλείψεων) έχει φτάσει ακόμα και τις 15 μέρες. 

Ειδικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά υπάρχει τεράστια ανησυχία, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά βρεφικά προϊόντα, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ξαναβρεθούν στα ράφια. 

Όπως επισημάνθηκε στην επικοινωνία που είχε το emea με Έλληνες κατοίκους της Βρετανίας, αυξάνεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι να περάσει η πανδημία, καθώς δεν υπάρχει κανένα αίσθημα ασφάλειας στη Βρετανία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ